3 Minuni Săvârșite de Icoana Maicii Domnului

Încă din cele mai vechi timpuri, icoanele Maicii Domnului au fost venerate de creștini ca fiind purtătoare de har și binecuvântare. De-a lungul secolelor, au fost semnalate numeroase minuni săvârșite prin intermediul acestor icoane, care au fost adesea recunoscute oficial de Biserică.

Iată trei exemple de minuni reale săvârșite de icoana Maicii Domnului:

  1. Icoana Maicii Domnului Prodromița

Icoana Maicii Domnului Prodromița este o icoană făcătoare de minuni „nefăcută de mână omenească”, comoara Schitului Sfântul Ioan Botezătorul – Prodromu de la Sfântul Muntele Athos din Grecia.

Icoana a fost descoperită în anul 1863, în timpul lucrărilor de ridicare ale schitului. Ieroschimonahul Nifon, care conducea lucrările, a văzut o lumină puternică în locul unde se afla icoana, îngropată în pământ. Atunci când a săpat, a găsit icoana, care era intactă și avea o strălucire neobișnuită.

Icoana a fost recunoscută imediat ca făcătoare de minuni, fiind tămăduitoare de boli și alungătoare de necazuri. Există numeroase mărturii ale unor vindecări miraculoase săvârșite prin intermediul icoanei, inclusiv vindecări de cancer, paralizie și boli incurabile.
Image of Icoana Maicii Domnului ProdromițaOpens in a new window
doxologia.ro
Icoana Maicii Domnului Prodromița

  1. Icoana Maicii Domnului „Pătimitoarea”

Icoana Maicii Domnului „Pătimitoarea” este o icoană făcătoare de minuni care se află în satul Otcenașovca, raionul Soroca, Republica Moldova.

Icoana a fost adusă în sat în anul 1993 de către un preot din România. De atunci, icoana a fost martora unor numeroase minuni, inclusiv vindecări miraculoase, izbăviri de boli și necazuri, și arătări ale Maicii Domnului.

În anul 2005, icoana a început să izvorască mir, un semn considerat a fi o confirmare a minunilor săvârșite prin intermediul ei.
Image of Icoana Maicii Domnului „Pătimitoarea”Opens in a new window
ortodox.md
Icoana Maicii Domnului „Pătimitoarea”

  1. Icoana Maicii Domnului „Pantanassa”

Icoana Maicii Domnului „Pantanassa” este o icoană făcătoare de minuni care se află în Mănăstirea Vatoped, din Sfântul Munte Athos.

Icoana este cunoscută pentru puterea ei de a vindeca bolile, în special cancerul. Există numeroase mărturii ale unor vindecări miraculoase săvârșite prin intermediul icoanei, inclusiv vindecări de cancer în stadii terminale.

Icoana este venerată de pelerini din întreaga lume, care vin la Mănăstirea Vatoped pentru a se ruga și a cere ajutorul Maicii Domnului.
Image of Icoana Maicii Domnului „Pantanassa”Opens in a new window
www.librariabizantina.ro
Icoana Maicii Domnului „Pantanassa”

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele minuni săvârșite prin intermediul icoanelor Maicii Domnului. Aceste minuni sunt o mărturie a iubirii și a milei Maicii Domnului față de poporul său.